Blog

5 juni 2018

Karen Coacht – Omhels de mooie vrouwelijke kracht in jezelf

Toen ik in behandeling was voor borstkanker, kreeg ik vaak het complimentje dat ik ondanks alles straalde. Meestal vertelde ik dat de kankerdiagnose mij dichter bij mezelf had gebracht.

Ik leerde van mezelf te houden precies zoals ik ben. Door deze milde houding kon ik mijn gekwetste lichaam, soms malende geest en intense emoties van verlies geleidelijk aan aanvaarden. Zo groeide mijn innerlijke rust en ontvouwde zich een warme dankbaarheid voor de schoonheid van het leven.

Wil je jezelf ook graag kunnen omarmen? Wil je ondanks kanker van het leven kunnen blijven genieten? Je leven zinvol invullen op joúw manier?

Van harte welkom in mijn life coachingspraktijk voor onthaasting, zelfontdekking en zelfzorg tussen de zacht glooiende heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Karen D’Hondt
Life Coach…

14 maart 2018

Esthetiek Nathalie – Love the skin you’re in

Nathalie Vanpoucke van Esthetiek Nathalie stelt dat jezelf graag zien of terug graag zien belangrijk is voor je zelfwaardering, ook als je ziek bent.
“Ik heb mijn kennis uit de medische en therapeutische wereld samen laten vloeien om  als schoonheidsspecialiste te werken voor mensen die  ziek,  op weg naar genezing, of genezen zijn.”

Nathalie is medisch schoonheidsspecialiste met een specialisatie in voetverzorging.…

4 maart 2018

Voetpraktijk Lien geeft uw voeten de aandacht die ze verdienen

Heel wat kankerpatiënten krijgen te maken met soms zeer ernstige huid en nagel problemen aan de voeten. Deze bijwerkingen door de behandeling van kanker worden vaak zwaar onderschat. Preventieve voetzorg voor de behandeling kan ervoor zorgen dat eventuele klachten voorkomen kunnen worden en ook tijdens en na de behandeling is het noodzakelijk de voeten te laten screenen om bijwerkingen tijdig te herkennen.

Voor het welzijn van de patiënt is een veilige en verantwoorde voetverzorging van zeer groot belang. Het voetzorg traject bij kankerpatiënten start altijd in samenwerking en na goedkeuring van de behandelende arts. Er wordt altijd volgens speciaal opgestelde richtlijnen gewerkt die borg staan voor een veilige voetzorg. Voor de voetzorgverlener kunnen veranderingen aan huid en nagels een indicatie zijn voor verwijzing naar het oncologisch behandelteam. Een gekwalificeerde voetzorgverlener maakt altijd deel uit van een multidisciplinaire samenwerking waardoor er een vlotte doorverwijzing kan gebeuren mocht dit aangeraden zijn.

Welkom bij Voetpraktijk Lien!…

30 december 2017

Laad jezelf met rust…

Als “Voetreflexoloog met een hart“ wil ik vrouwen helpen om zich via diepe ontspanning even enkel “vrouw” te voelen, in plaats van “patiënt”. Een moment aan te bieden om even alle zorgen opzij te zetten en te mogen genieten. “Dat deed deugd…” is dan ook een reactie die ik telkens met veel voldoening ontvang. Nadien wordt meer energie ervaren.
Mijn slogan “Laad jezelf met rust” spreekt voor zich.

“Voetreflexologie bij kanker” is met zachte technieken speciaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie & fase in het ziekteproces waardoor je zowel voor, tijdens als na de behandelingen van een sessie kan komen genieten.…