Blog

14 maart 2018
logo Esthetiek Nathalie

Esthetiek Nathalie – Love the skin you’re in

Nathalie Vanpoucke van Esthetiek Nathalie stelt dat jezelf graag zien of terug graag zien belangrijk is voor je zelfwaardering, ook als je ziek bent.
“Ik heb mijn kennis uit de medische en therapeutische wereld samen laten vloeien om  als schoonheidsspecialiste te werken voor mensen die  ziek,  op weg naar genezing, of genezen zijn.”

Nathalie is medisch schoonheidsspecialiste met een specialisatie in voetverzorging.…

4 maart 2018
Logo Voetpraktijk Lien

Voetpraktijk Lien geeft uw voeten de aandacht die ze verdienen

Heel wat kankerpatiënten krijgen te maken met soms zeer ernstige huid en nagel problemen aan de voeten. Deze bijwerkingen door de behandeling van kanker worden vaak zwaar onderschat. Preventieve voetzorg voor de behandeling kan ervoor zorgen dat eventuele klachten voorkomen kunnen worden en ook tijdens en na de behandeling is het noodzakelijk de voeten te laten screenen om bijwerkingen tijdig te herkennen.

Voor het welzijn van de patiënt is een veilige en verantwoorde voetverzorging van zeer groot belang. Het voetzorg traject bij kankerpatiënten start altijd in samenwerking en na goedkeuring van de behandelende arts. Er wordt altijd volgens speciaal opgestelde richtlijnen gewerkt die borg staan voor een veilige voetzorg. Voor de voetzorgverlener kunnen veranderingen aan huid en nagels een indicatie zijn voor verwijzing naar het oncologisch behandelteam. Een gekwalificeerde voetzorgverlener maakt altijd deel uit van een multidisciplinaire samenwerking waardoor er een vlotte doorverwijzing kan gebeuren mocht dit aangeraden zijn.

Welkom bij Voetpraktijk Lien!…

30 december 2017
Logo Perlomare PNG

Laad jezelf met rust…

Als “Voetreflexoloog met een hart“ wil ik vrouwen helpen om zich via diepe ontspanning even enkel “vrouw” te voelen, in plaats van “patiënt”. Een moment aan te bieden om even alle zorgen opzij te zetten en te mogen genieten. “Dat deed deugd…” is dan ook een reactie die ik telkens met veel voldoening ontvang. Nadien wordt meer energie ervaren.
Mijn slogan “Laad jezelf met rust” spreekt voor zich.

“Voetreflexologie bij kanker” is met zachte technieken speciaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie & fase in het ziekteproces waardoor je zowel voor, tijdens als na de behandelingen van een sessie kan komen genieten.…

3 december 2017
Mieke Mariman

Van vrouw tot vrouw, in een nest van vertrouwen en geborgenheid…

‘Als therapeute en als doula, maar vooral als vrouw, probeer ik zaadjes mee te geven aan de vrouwen die op mijn pad komen. Zaadjes die zij zelf mogen voeden tot de prachtige boom die zij in essentie altijd al geweest zijn. Ik geef workshops en rituelen om dichter bij jezelf te mogen komen, om jouw vrouwelijke kracht opnieuw te ontdekken. Het sluitingsritueel is één van de meest transformerende rituelen die kunnen ingezet worden tijdens of na een kankerbehandeling.’ …