Informeren

Aandacht voor het menselijke

Tijdens de behandeling van kanker ligt de focus op het medische aspect. Het belang van vrouwelijkheid wordt vaak vergeten of krijgt te weinig aandacht. Altijd Vrouw wil vrouwen ondersteunen tijdens hun gevecht tegen kanker en hen mogelijkheden bieden om zich in die zware periode extra te verzorgen en te verwennen. Een hart onder de riem, een glimlach of een twinkeling in de ogen, dat is ons doel.  

Koester je vrouwelijkheid

Wij maken vrouwen bewust van de mogelijkheden om hun vrouwelijkheid te koesteren tijdens en na kanker. We delen onze kennis en wijzen de weg naar het aanbod van verzorging en ontspanning. Via de Altijd Vrouw bons zorgen wij dat vrouwen met kanker hier beroep op kunnen doen. Wij vertellen mensen over het belang van aandacht voor lichaam en geest tijdens kanker en  motiveren familie, vrienden en professionelen om mee steun te bieden.

Helder antwoord op vele vragen

We willen dat elke betrokkene, elke zorgverstrekker die met kanker te maken heeft, weet dat Altijd Vrouw bestaat. Iedereen kan bij ons informatie en steun vinden om zo onze boodschap mee uit te dragen. We hebben onze kennis, informatie en tips opgedeeld in verschillende thema’s. We proberen via video en tekst op zoveel mogelijk  vragen kort, helder en concreet te antwoorden. Hieronder kan je kiezen uit de verschillende thema’s.

Gelaats- en lichaamsverzorging

Relaxatie en specifieke verzorging?

Haar en pruiken

Haarverlies? Een pruik biedt je een goed alternatief tijdens de behandeling.

Borstprotheses

Borstprothese voor korte of lange termijn?

Stoma’s

Zit je met vragen rond het gebruik van een stoma?

Armkous

Heb je last van een opzwellende arm na een borstoperatie?

Massage

Heb je vermoeide spieren of stijve gewrichten?

Plastische chirurgie na kanker

Zit je met vragen rond plastische chirurgie na kanker?

Informeren

subtitle
  • Ik aarzelde geen seconde om me lid te maken van de 99 Club. De VZW verricht prachtig werk rond de verbinding tussen het uiterlijke en het innerlijke genezingsproces.  Je mooi blijven voelen als vrouw, zelfs tijdens zulke moeilijke periode...Dat verdient steun, veel steun.  Ik hoop dat ik snel deel zal uitmaken van de 999 Club... .

    Anneliese Monden

  • Ik ben partner van Altijd Vrouw geworden omdat ik al een tijdje op zoek was naar een juiste vereniging die iets doet voor kankerpatiënten. Het was een klant van mij ( die zelf kanker had ) die me het bestaan van de VZW heeft laten kennen ...

    Nathalie Hauben, Haarinstituut Hasselt

  • Ik heb de bon aangevraagd en een week later zat hij bij de post. Ik heb mijn bon gebruikt om een mooi mutsje te kopen. Het is super dat we een extraatje krijgen voor onszelf, dat doet kankerpatiënten veel plezier. Een mooi initiatief!

    Linda Vranken