Borstprothese

Borstprothese als tijdelijke of definitieve oplossing

Wegwijs in het aanbod

Vrouwen met borstkanker die een amputatie ondergaan, kunnen nadien  kiezen voor een borstprothese in afwachting van een latere reconstructie. Sommige patiëntes kijken op tegen een extra operatie en verkiezen een prothese als definitieve oplossing. 

Een prothese bestaat uit een speciaal siliconenmengsel, omhuld met een dunne en flexibele laag die overeen komt met de kleur van de huid. Binnen het aanbod kan je nog heel wat keuzes maken oa met betrekking tot het dragen van het ‘gewicht’. In volgende video’ s krijg je meer inzicht in het aanbod.

Vanaf wanneer kan
ik een kleefprothese dragen?
Moet ik
een kleefprothese onderhouden?
Kies ik best voor
een light prothese of beter niet?
Kan ik zwemmen en sporten
met een silicone prothese?
Hoe kies
ik een juiste borstprothese?
Wordt
mijn borstprothese terugbetaald?